Nézzük meg egy kicsit jobban, mi is ez a krém!

Egy kis történelmi áttekintő:

A BB krém egy gyűjtőfogalmat jelöl és nem egy konkrét terméket. Egy kiindulási alap, amelyet először a sebészetben és a bőrgyógyászatban használtak. A BB a Blemish Balm vagy Beauty Balm rövidítése. Németországban Dr. Christine Schrammek 1967-ben fejlesztették ki ezeket a krémeket, eredetileg lézeres beavatkozások utókezelésére, hogy védje és ápolja a nagyon érzékeny bőrt, miközben vékonyan elfedi a sebeket és az egyéb bőrhibákat. De a története nem itt kezdődik, hanem évekkel később Koreában.

Amikor a koreai hírességek felfedték szépségük titkát, hatalmas divathullám indult el, amely átterjedt a környező országokra, Kínába és Japánba, majd az Egyesült Államokba, illetve Kanadába. Jelenleg évente több tízmillió darabot értékesítenek. Természetesen az ázsiai termékekkel megpróbálják felvenni a versenyt a nagy európai és amerikai kozmetikai cégek, mint legutoljára a Garnier. Röviden összefoglalva: a BB krémeket egy koreai divathullám sodorta a kozmetikai ipar látókörébe.

 Olyan gyógyító hatású, többfunkciós termékek, amelyek elfedik a bőrhibákat és javítják annak szerkezetét, mivel hosszan, lemosás után is kifejtik hatásukat, világosítják a pigment foltokat, sebgyógyítók, lehúzzák a gyulladásokat és hatékony fényvédőt tartalmaznak. Sőt, néhányuk még ránctalanító hatással is rendelkezik. Általában kevés árnyalatban készülnek, de jól alkalmazkodnak a bőrtónushoz.

Mindamellett kímélik a pénztárcánkat, mert egyetlen egy szerrel kiválthatunk három másikat, és lerövidítik a sminkelésre fordítandó időnket is.

A legismertebb márkák:  BRTC – Bio Remedies Therapeutic Cosmetic, Dr. JartLioele, Skin FoodEtudeThe Face ShopMissha, SKIN79S, és most a nálunk is mindennapi forgalomban kapható BB krém a Garnier-től.

Használatáról itt láthatsz egy videót, bár ha nem tudsz szájról olvasni japánul, akkor csak a képekre tudsz hagyatkozni, mint én!:)

 

Tagged with:
 

3 Responses to BB krém

 1. Claudia szerint:

  Nem hallottam még ezekről a krémekről, de nagyon szeretném kipróbálni. Hol juthatok hozzá a legkedvezőbb áron ?

 2. Andrea szerint:

  Kedves Claudia !

  Én a bbkrem.hu weboldalt ajánlanám, itt számos márkát megtalálsz. A közeljövöben nálam is lesznek termékek kaphatóak. Kérlek, hogy nézz be máskor is.

 3. Claudia szerint:

  Köszi, megnézem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük