Az elmúlt 2 évben műkörmöm volt, amit imádtam. Nagy hasznát vettem a hétköznapokban és a munkám során is. Persze azért akadtak kínos pillanatok (például amikor a pénztáros a pultra tette a visszajáró aprót, amit nem tudtam felszedni),de összességében áldás volt.

Kicsit megrögzött vagyok már, ami a megszokott jól bevált dolgokat illeti, így nem nagyon váltogattam sem a színek, sem pedig a formák között. Általában valamilyen francia lakkozást kértem, kockaformával illetve az utóbbi 4 hónapban a sláger a mandulaforma volt nálam. Egyébként nem vettem észre nagy különbséget a formák között a napi életben, már ami a használatukat illeti, talán csak annyit, hogy a munkám során egyszerűbben fértem hozzá kisebb helyekhez, sarkokhoz a mandulaformájú körömmel. Azért az elmúlt évek alatt volt olyan, hogy porcelán és volt, hogy zselés műkörmöm volt.(Vannak jegyzeteim ezekről is, ha szeretnétek, tudok erről is egy összefoglalót írni!)

Aztán gondoltam egyet és – több év után –  3 hónappal ezelőtt leszedettem a műkörmöket és, hogy ne legyen drasztikus a váltás, illetve mert nagyon puhák voltak a körmeim, gél lakkal erősítettük. Két márka lakk-zseléjét is kipróbáltam. Most ezekről szeretnék írni.

A műkörmösöm Crystal Nails termékekkel dolgozik, az ő terméküket használtuk először.

Erről a márkáról az a véleményem, hogy az összes termékük –  már ami a design-t illeti – teljesen rendben van. Nagyon szép kis tégelyekben (sok termékük gyémántformát sejtet), igényes kiszerelésben kaphatóak a műköröm építéshez, díszítéshez a termékeik. Az általuk forgalmazott GEL-LAC egy ezüstszínű körömlakkos üvegben kerül forgalomba, praktikusan  két különböző méretben.

Mivel elég sokat használom a kezeimet és a körmeimet (vegyszerekkel, vízzel, alkalmanként kaparással), ezért nagyon igénybe vannak véve, fontos, hogy a körmömön jó minőségű anyagok legyenek. A Crystal Nails GEL-LAC két hetet simán kibírt, átlagosan ilyen igénybe vétel mellett. A harmadik héten már kezdett a köröm felső szélétől lepattogzani, de csak egy-két körömről. A másik pozitív tapasztalat pedig az volt, hogy erősíti a saját körmöt, így nem nyeklik-nyaklik a puhaságtól mindenfelé. Azt gondolom, hogy ez fontos kritérium egy háziasszonynak.

A GEL-LAC már önmagában is fényes, de a fedőlakkal együtt igazán szép, fényes finisht biztosít.

A felvitele viszont időt igényel, mert egy kicsit folyós. Ebből adódóan csak váltott kezekként, és ujjról ujjra lehet csak felvinni, nehogy megfolyjon. Természetesen UV-re köt. Leszedése vagy leoldó folyadékkal vagy pedig lereszeléssel lehetséges. Az én körmösöm reszeléssel távolítja el.

A Perfect Nails  LacGel használatára ezek után csak azért került sor, mert beleestem a színébe.:) Egy fodrász- és műköröm anyagokat forgalmazó üzletben vásároltam éppen, amikor megláttam ezt a színt. Régóta szerettem volna sötét körmöket, de amíg hosszú volt, nem mertem bevállalni a sötét, feltűnő lakkot. Most viszont így, hogy természetesnek tűnő körmeim vannak, gondoltam, jöhet a sötét. Tehát megláttam ott az üzletben és megvettem. Következő alkalommal már ezzel jelentem meg Anitánál, a körmösnél.

A Perfect Nails termékei is szép elegánsak, különösen a LacGel. Addig, míg a Crystal Nails „hollywoodi” csili-vili elegáns, addig a Perfect Nails a letisztultan elegáns vonalat képviseli. Tetőtől talpig fekete, egyszerű vonalú körömlakk üvegben van a termék.

Ez a LacGel is tartós, talán egy árnyalattal tartósabb, mint a Crystal termék, simán kibírta a 3 hetet, bár minimálisan kisebb igénybevétellel. Ez a termék is erősíti a körmeimet, annyira nem, mint egy műköröm, ami merev,  ez inkább kissé rugalmas.

A felvitele, illetve a vele való dolgozás gyorsabb, mert nem folyik meg. Gyorsabban is szárad. Felkenés után ez a LacGel is fényes, talán egy árnyalattal fényesebb is mint a másik, de a fedőlakk rákenése után pontosan egyformán fényes mind a kettő.

Leszedése vagy leoldó folyadékkal, vagy pedig lereszeléssel lehetséges. Az én körmösöm reszeléssel távolítja el, ennek eltávolítása egy kicsit nehézkesebb, mint a Crystal terméké.

Összegezve:  mindkét termékről ugyanazokat a pozitív dolgokat tudom elmondani, annyi különbséggel, hogy a Perfect Nails LacGellel való dolgozás a műkörmösömnek egy picit egyszerűbb és gyorsabb, leszedése viszont több időt vesz igénybe.(Valószínűleg ez a tartósság kulcsa!)

Várom a Ti véleményeiteket is a témával kapcsolatban!

Ha kérdésetek van, tegyétek fel  nyugodtan!

Tagged with:
 

4 Responses to GEL-LAC vs. Lac-Gel

  1. Szívesen néztem volna képeket az elkészült manikűrökről (elkészítés és 3 hét után)

  2. vivien szerint:

    Én arra lennék kiváncsi hogy ezt a lakkot csak műkörmös tudja felvinni vagy én saját magamnak is meg tudom csinálni?:)

    • Andrea szerint:

      Te saját magad is fel tudod rakni, ha vannak megfelelő eszközeid(ami első körben nagyobb beruházás, mert a lakkzselé, fedőlakk, UV lámpa nem olcsó) és persze, ha ügyes vagy.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük