A GEL-LAC vs. LacGel című írásomban már említettem, hogy az elmúlt 2 évben megszakítás nélkül műkörmöm volt. Azután pár hónapja jött egy sugallat és azt gondoltam, hogy egy kicsit pihentetni kellene a műköröm alatt a saját körmeimet, ezért leszedettem.

Azt sejtettem, hogy a körmeim eléggé meg lesznek puhulva, ezért már az első alkalommal is gél lakkot tetettem rá. Jó ötlet volt, mert még így megerősítve is érezni lehetett a különbséget a műköröm és a természetes között.

Ilyen megerősített körmöm 4-5 hónapja van és kezdetben meg voltam vele elégedve (mikor beteg voltam), de most, hogyvisszamentem dolgozni, ez sajnos már nem elég. Egy nap alatt négy körmöm szakadt be és tört le.

Az, hogy csúnya még nem is lenne akkora probléma, de mindig olyan mélyen szakad be, hogy fáj is. Ezért elhatároztam, hogy megint visszatérek a műkörömhöz.

Viszont bizonytalan vagyok!

Nem tudom eldönteni, hogy milyen anyagú körmöt válasszak, zseléset vagy porcelánt?

Előnyök-hátrányok, amiket az internetről gyűjtöttem:

 • felrakás: ennek ideje a porcelánnál rövidebb
 • tartósság: talán egyforma, de ha törik, az a porcelánnál nagyon tud fájni, levegősödik, felrepedezik az alja, amikor elkezd lenőni
 • szépség: a zselés talán egy kicsit fényesebb, természetesebb hatást nyújt
 • szag: sajnos a porcelánnak vegyszeres szaga van

Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

Kinek mi vált be?

Tagged with:
 

5 Responses to Melyiket válasszam ?

 1. Nekem mindkettő volt évekig…
  Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de az én körmeimet teljesen tönkretette mindkettő. Ma már egyiket sem tetetném fel.
  A japán manikűrtől nagyon erős lett a körmöm, soha nem törik le, nem kell manikűröshöz menni és mégiscsak a sajátom ;)

  • Andrea szerint:

   Köszönöm a hozzászólásodat,tudom, hogy a természetes dolgok felé próbálod venni az irányt, pont ma olvastam a hajnövesztéssel kapcsolatos írásodat, nagyon tetszett. Gratulálok az eredményhez, gyönyörű a hajad! Szeretnék én is elmenni a természetesség irányába, biztosan szép és jó a japán manikűr (én most ismét francában nyomom)de sajnos a munkám nem teszi lehetővé egyelőre, de törekszem rá.

 2. Andrea szerint:

  Nagyon sokat használom a körmömet,tekintettel arra, hogy takarító cégem van, ezért a tisztítószerek és a gyakori vízbe nyúlás nagyon igénybe veszik. Mostanában azért ez nincs napi szinten,de azért még most is előfordul, hogy be kell ugranom segiteni a lányoknak. Amikor elkezdtem a céget, saját körmeim voltak,de mindig betörtek, leszakadtak. A műköröm kiváló a takarításhoz,kaparáshoz,kis helyek eléréséhez.
  Most porcelánt tetettem fel. :)

 3. Rózsa szerint:

  Szia!
  Nem a műkörömtől megy tönkre a köröm!A gyengeség amit te is tapasztaltál általában attól van,hogy az anyag bezárja a körömbe a nedvességet ami napi szinten párolog(na) belőle így olyan mintha sokat mosogattál volna.Ez az állapot néhány napon belül normalizálódik.Rosszabb esetben azért gyengült meg a körmöd mert túlreszelte a körmös,viszont a lenőtt rész,biztosan észrevetted, nem volt sérült,tehát a műköröm nem teszi tönkre a körmöt.
  A porcelán és a zselé között csak az elkészítés technikájában van különbség,tartósságra és esztétikailag eltérés nincs!Körmöse válogatja,hogy mivel szeret és TUD dolgozni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük