A peeling (hámlasztás) célja, hogy a bőr felső rétegét eltávolítsa, utat engedve ezzel a friss, gyönyörű bőrnek, és így a kozmetikai készítmények rendkívüli hatékonysággal szívódhatnak fel a kezelendő felületen.

Nem kell hozzá más, csak a konyhában található hétköznapi alapanyagok.Számomra az is fontos, hogy nem kell  hámozni, nem kell turmixolni, nem lesz rendetlenség.

Három olyan alap dolgot szeretnék mutatni, ami nekem bejött (kettő sima peeling, a harmadik pedig narancsbőrre) és amiket viszonylag rendszeresen használok.

Cukros peeling(fehér vagy barna cukor)

Használom testre a zuhany alatt és kézre, lábfejre is külön-külön, amikor eszembe jut. Én vagy tusfürdővel, vagy testápoló krémmel keverem ki a cukrot, attól függ, melyik testrészen fogom használni, és azzal dörzsölöm le magam, majd lemosom, lezuhanyozom. Természetesen csak a képzelet szab határokat, hogy még mivel lehet keverni(oliva-, rózsa-,mandulaolaj, méz, stb.).
Nagyon jól eltávolítja az elhalt hámsejteket, különösen a karon, könyökön.

Tipp: Hetente egyszer-kétszer zuhanyozás előtt körkörös mozdulatokkal dörzsöljünk bőrünkbe a cukros keverékünket . Először kezdjük a jobb láb talpától, s haladjunk egészen a combig, majd a másik lábon ugyanígy. Ezután a bal, majd a jobb kar következik, felfelé haladva. A hasat az óramutató járásával megegyező irányú mozdulatokkal, a dekoltázst és a nyakat felfelé haladva masszírozzuk.

Tengerisós peeling

Én ezt csak testre szoktam használni zuhanyzás előtt, itt tusfürdővel keverem össze a sót és azzal dörzsölöm le magam, majd lezuhanyozom. Szigorúan tengeri sót használok.

Ezzel a peelinggel a bőr megszabadul a rárakódott faggyúmaradványoktól, portól. A tengeri só különösen sok magnéziumot tartalmaz, amely fokozza a bőr anyagcseréjét. Peeling közben a bőrt és a kötőszövetet is masszírozza, a szürkés szarupikkelyeket pedig leradírozza. Megszabadít bennünket a lábfejen, a lábujjakon és a sarkon lévő bőrkeményedésektől, és ismét simává és lággyá teszi a bőrt.

Tipp: Hetente egyszer-kétszer zuhanyozás előtt körkörös mozdulatokkal dörzsöljünk bőrünkbe tengeri sós keverékünket vagy nedves tengeri sót. Először kezdjük a jobb láb talpától, s haladjunk egészen a combig, majd a másik lábon ugyanígy. Ezután a bal, majd a jobb kar következik, felfelé haladva. A hasat az óramutató járásával megegyező irányú mozdulatokkal, a dekoltázst és a nyakat felfelé haladva masszírozzuk.

Koffeines peeling

A már lefőzött kávézaccból készítek szintén dörzsit, de itt adhattok hozzá csak vizet, vagy, ahogy én használom, tusfürdővel keverve, hogy viszonylag kenhető állagot kapjak.(Ennek elkészítése pár napot vesz igénybe, mert a zaccot előbb ki kell szárítani, ami nekem 1-2 napba telik, és csak a száradás után használom fel az anyagot.) Szigorúan a fürdőkádban dörzsölöm le magam ezzel a keverékkel,mert egy kicsit “maszatos”, majd lezuhanyozom. A kávé köztudottan jó keringés javító, salaktalanító, ezért nemcsak belsőleg, hanem külsőleg, a bőrön is használhatjuk.

Tipp: Hetente egyszer-kétszer zuhanyozás előtt körkörös mozdulatokkal dörzsöljünk bőrünkbe kávés keverékünket. Először kezdjük a jobb láb talpától, s haladjunk egészen a combig, majd a másik lábon ugyanígy. Ezután a bal, majd a jobb kar következik, felfelé haladva. A hasat az óramutató járásával megegyező irányú mozdulatokkal, a dekoltázst és a nyakat felfelé haladva masszírozzuk.

Természetesen bármelyik esetben meg lehet még bolondítani a peelinget egy kis illóolajjal, az intenzívebb bőrtáplálás és az esetleges finomabb illat kedvéért.

+1 tipp 

Én a napi zuhanyozás alkalmával ilyen dörzsi kesztyűket használok, és nagyon szeretem őket. Kellemesen, de azért érezhetően leszedik az elhalt hámsejteket. Általában reggel használom ezeket, mert felpezsdítik a vérkeringést és felébresztenek. Ettől mindig remekül indul a napom!

Tagged with:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük