Nemrég olvastam a Cosmoban egy cikket az online vásárlás előnyeiről és hátrányairól, hogy érdemes-e webáruházban vásárolnod. Sok érdekes dolog van benne, amit szeretnék egy-két személyes tapasztalattal kiegésziteni.

Az online vásárlás előnyei

Az online vásárlás előnyei közül a legfontosabb, hogy mindig minden olcsóbb. A webáruházak fenntartási költsége sokkal kisebb, mint a hagyományos üzleteké, nincs bérleti díj, kevesebb alkalmazott kell, alacsonyabb a rezsi, stb. így biztos, hogy kedvezőbb árakat fogsz kapni.

Az is elképzelhető az interneten való keresgélés közben, hogy egy külföldi webáruházból még olcsóbban meg tudod venni álmaid ruháját. Persze ne felejts el a szállítási díjjal kalkulálni, mert az megdobhatja a költségeket.

Nem kell többé azon aggódnod, hogy megfelelően vagy e öltözve, abban mész vásárolni, amiben csak akarsz.

Aztán annál kényelmesebb helyzetet el sem lehet képzelni, minthogy nem kell hosszú órákat járkálni, próbálgatni (úgy, hogy barátnő híján az eladóhoz kell könyörögnöd, hogy hozzon egy számmal kisebb ruhát) és sorban állni a kasszánál.

Nem beszélve a nyitvatartási időről. Addig, amíg itthon csak a non-stop üzletek vannak nyitva este 8 után, addig az online vásárlás előnyei között azt is említhetném, hogy mindig nyitva van.

Az előző  az a gondolat, amivel sajnos nem értek egyet. Mert Magyarországon webáruházak hagynak még kivetnivalót maguk után a nyitva tartásukkal, de a külföldiek kiválóak.
Csak egy példa: karácsony és szilveszter között szerettem volna rendelni egy mikro gyűrűzéshez használható fogót. Leadtam az internetes rendelést és vártam, hogy visszaigazolják. 1 hétig semmi nem történt, majd 1 hét után kaptam egy e-mailt, hogy a rendelésem megérkezett, most fogják postázni, mert a két ünnep között zárva tartottak.

Nálam ilyen nem lesz!

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy elindult webáruházam! A cikkekben szereplő termékeket itt tudod megvásárolni. A termékek köre folyamatosan bővül!

Amit a Cosmo szerint érdemes még a vásárlás előtt megnézned, és amivel én is teljes egyetértek!

• Milyen feltételekkel tudod visszaküldeni az árut, ha az nem a megfelelő méret, szín, stb.
• Van-e a webáruháznál pontos cím, telefonszám, e-mail cím feltüntetve, hogy probléma esetén kapcsolatba tudj lépni velük.
• Ha bizalmas információt kérnek tőled, biztosítanak-e arról, hogy azt harmadik fél számára nem adják ki.

 

2 Responses to Az online vásárlás előnyei és hátrányai

  1. szilvi szerint:

    én imádok otthonról vásárolni. Eddig általában szolgáltatásokat kerestem a neten, de most már amit lehet, ott vásárolok. A barátnőm mutatta ezt az oldalt, tele van állandóan frissülő akciókkal. Megéri likeolni, hogy mindenről időben értesülj :) http://www.facebook.com/internetenvasarolnijo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük