Amerikából jöttem, mesterségem címere…

Akik követték az eseményeket a Facebookon, azok tudják, hogy az USA-ban, Dallasban és Las Vegasban jártam. Tettem fel egy-két képet a StílusIKON oldalra, hogy akit érdekel, az kapjon egy kis ízelítőt az utazásból és ebből az országból.

Az út nagyon hosszú volt, majdnem 20 óra és átszállás Amsterdamban, Minneapolisban, majd helyi idő szerint délután 5-re értem Dallasba. Sütött a nap és meleg volt! Ez kicsit feledtette velem a hosszú kényelmetlen utat. :)

Amit most hirtelen el tudok mondani és meglepő volt, az az emberek hozzáállása a másikhoz, a munkájukhoz, az életükhöz. Az amerikai ember nagyon nyitott, imád beszélni és érdekli amit mondasz. Mindig mosolyog és őszinte!

Az amerikai ember nagyon pozitív, mindig vidám és érdekes módon dicsér!

Igen, dicsér!

A repülőtéren, az üzletekben, a sorban, és az utcán is megszólít és megdicséri azt, ami tetszik neki.Mivel minden cuccom, amit viseltem „európai”, és náluk ezek nem kaphatók, el voltak ájulva, pl. a táskámtól, kabátomtól, csizmámtól.

Megdicsérik a hajad, körmöd, ha az tetszik nekik. Én a körmöm miatt sok kedves szót kaptam, ezúton is köszönöm Anitának, a körmösömnek!

Amit még mindenképpen szeretnék megemlíteni, az az ételek mennyisége. Erről tettem fel képet a Facebookra, de itt is megmutatom. Sajnos a muffint nem fényképeztem le, pedig érdemes lett volna, mert hatalmas méretű volt.

Ebből adódóan nem csoda, hogy az amerikaiak túlsúlyosak. A boltban sem tudsz mondjuk fél liter tejet venni, mert a legkisebb kiszerelés negyed gallon, ami kb. 1 liter, de jellemzőbb az 1 gallonos kiszerelés, ami pedig 3.79 liter. Az előre csomagolt ételek, zöldségek, gyümölcsök, a fagyi többnyire szintén családi kiszerelésben kapható. Az étteremben hatalmasak az adagok és mindent öntettel, szósszal, majonézzel és ketchuppal tálalnak.

Persze szegények próbálják ledolgozni az extra kalóriákat, a parkok tele vannak sportoló emberekkel, de szinte mindenki kövér volt, akit itt is láttam. Sétálnak, kocognak, futnak, bicikliznek, de ez az alakjukon nem látszik.

/…folyt.köv…./

 

Tagged with:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük