Style America

 

Szerettem volna nektek Amerikából mindenféle, személyes szépségápolással, divattal kapcsolatos tapasztalatot, újdonságot bemutatni, de kiderült, hogy nem nagyon van mit.

Itthon is pontosan olyan technikákat alkalmazunk, nekünk is szinte mindenünk van, minden kapható és a divat is ugyanaz. A ruhás boltokban pontosan olyan divatirányzatot, kiegészítőket, színeket árulnak, mint itthon, csak más az üzlet neve.

Jártam fodrásznál, a samponok, hajformázók, kefék, hajszárítók mind olyanok, mint itthon. Náluk a Paul Mitchell termékek a legfelkapottabbak, míg nálunk talán a L’Oreal. Amit vásároltam, kipróbáltam és meg vagyok vele elégedve, az egy Paul Mitchell Super Skinny Serum. Leírás szerint a szérum összetevői rendezik az össze-vissza álló hajszálakat minden hajtípushoz ajánlott. A hajszárítás idejét lényegesen lerövidíti, a frizurának magas fényt ad. Megvédi a hajat a hajszárítás, a sütés és a vasalás hőhatásaival szemben. Én imádom, tényleg rendezi a hajszálakat, nem kócolódik, és nem kell órákig körkefével szárítgatni, hogy egyenes és szálkamentes legyen.

A másik balzsam, amely ennél is jobb, az  it’s a 10 márka   miracle deep conditioner plus keratin terméke. Ez egy hajszerkezet visszaépítő, mély hidratáló, keratinnal. Az én hajammal csodát tett! Ez a termék itthon sajnos nem kapható, de a Paul Mitchell termékek itthon is elérhetők. Nem a legolcsóbbak, de ha szakember segít kiválasztani, hogy mire van szükséged, akkor biztos lehetsz benne, hogy megéri az árát.

Körömszalon

Jártam körmösnél is, egy körömszalonban. Tapasztalatom ugyanaz, mint a fodrászat esetében, ott is pontosan úgy és olyan anyagokkal dolgoznak, mint itthon. Én egy vietnámi tulajdonú szalonban jártam, a különlegessége az maga a szalon kinézete volt, illetve, hogy fiúk is dolgoznak ott, mint manikűr/pedikűr/műköröm építő. Nekem is egy vietnámi fiú szedte le a megunt zselés körmömet, csinálta a manikűrt és gél Körömszalon 2lakkozott. Nagyon ügyes volt! Amerikában általában OPI márkájú termékeket használtak a szalonok, amiket itthon is lehet kapni és nagyon jó minőségűek.

Ellátogattam egy kozmetikába is, ami igazából inkább csak egy indiai szőrtelenítő szalon volt. Itt viszont találkoztam olyan technikával, ami itthon nincs elterjedve, bár olvasni azért lehet róla, és nekem nagyon szimpatikus volt. Itt az úgynevezett cérnás technikával szőrtelenítenek. Ennek az az előnye, hogy sokkal több, apróbb szőrszálat is ki tudnak szedni, nem éget a gyanta és nem lesz allergiás reakció a bőrön, mint sok embernél a  gyanta után. Ez egy sokkal tisztább technika, nem beszélve a gazdaságosságáról. Cérnán kívül semmi nem kell hozzá. Van ennek a technikának egy otthoni változata is, én most próbálgatom, több-kevesebb sikerrel.

( a videót titokban tudtam csak rögzíteni, azért ilyen… :) )

Tagged with:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük