Kezdetben nem terveztem ilyen jellegű cikket a StilusIKON.hu-ra , de mivel mindenhol azt látom, hogy egyre több ember szeretné maga dekorálni és díszíteni otthonát, és mivel mostanában sok családban az anyagiak nem teszik lehetővé új bútorok vásárlását, ezért egy-két kisebb beruházással megoldható ötleteket hoztam.

Sokszor elég csak egy festés, vagy a munkalap lecserélése és máris egy új, modern kinézetű teret kaphatunk. Reneszánszát éli a régi, használt bútorok felújítása, újrakárpitozása, vagy a raklapok praktikus felhasználása .Sokszor már azzal is hatalmas változást érünk el, ha rendbe tesszük , rendszerezzük dolgainkat, elpakoljuk a felesleges tárgyakat a lakásból.

Esetleg egy jól megválasztott dísztárgy vagy egy érdekes festmény is elég a stílusos lakáshoz.

Ezen a fotón két olyan dolog is látható, amely könnyen beszerezhető, egy ilyen képet magunk is megfesthetünk, minden kelléket megkapunk hozzá a neten. Persze nem kell ragaszkodnunk az itt látható színekhez, lakásunk berendezésével harmonizáló vagy teljesen elütő színeket is használhatunk. A fotón látható másik tárgy a szekrényen álló „tál” is remek kiegészítője lehet lakásunknak, használhatunk akár egy régi gyümölcsöstálat, amit fehérre festünk, akár az IKEA-ban kapható hasonló edény is megteszi.

Ebben a szobában szinte minden adott, de a fal fehérre festésével és némi divatos ágynemű beszerzésével egy teljesen más hangulatú, letisztult hálószobát kapunk.

 

 

 

A képen látható helyiségben egy kicsit nagyobb átalakításra volt szükség, mert a járólapozáson kívül a felső szekrények kialakítása és a mosogató áthelyezése is megtörtént. De ha adva van egy ilyen helyiség , egy kis kreativitással modern hellyé alakíthatjuk mosókonyhánkat (konyhánkat). Ne féljünk a színektől, remekül mutat.

 

Ne dobjuk ki régi TV-s szekrényünket sem mert, egy sötétebb színű pácolással kívül, egy kis fehér festéssel belül, remekül rendszerezett tárolót tudunk kialakítani. Egy extra polc, fém pohártartók az IKEA-ból és máris egy szép, mutatós pohárszékünk lesz.

 

KonyhaItt is két, teljesen más hangulatú konyháról láthatunk fotót, pedig a legnagyobb változás egy rendrakás és a konyhaszekrény fehérre festése. A szekrényeken még a fogantyúk is a régiek. Azért, ha alaposabban megnézzük a képet, a munkalap ás a mosogató is lecserélésre került, de ha nincs pénzünk ezek megvásárlására, a festés akkor is olcsó és feltűnő változást eredményez.

Egy kis extra térkihasználás, ha a használaton kívüli erkélyünket használhatóvá, a lakás részévé alakítjuk. Ez erkély oldalára akár raklapokat is helyezhetünk, amit sötét színű páccal kenhetünk le. Itt azért egy kis asztalos munka is szükséges, mert a padok méretre készültek,

de szintén egy kis kézügyességgel raklapokból is összeállíthatjuk vagy ha van rá keretünk ,akkor bárhol megvásárolhatunk hozzá dizájnos padokat.

 

Tagged with:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük